Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie to świetna propozycja na obiad. Polecam wypróbowanie przepisu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416289
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416289
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Składniki
Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor.
Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.
Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.
Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut. Smacznego ;)