Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie

Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1630

Dodano:

Odsłon: 132

Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie to świetna propozycja na obiad. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 1 polędwica wieprzowa,
  • 1/2 pęczka zielonych szparagów,
  • 200 g makaronu kokardki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka,
  • pół szklanki bulionu lub wody,
  • pół szklanki śmietany 30 %,
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
    Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor.

  2. Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części.
    Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.


  3. Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia.
    Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.

  4. Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń