Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana dziczyzna wygląda niezwykle apetycznie, oczywiście też tak smakuje.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 240
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 240
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jałowiec. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Pod koniec dodajemy musztardę. Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.