Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący i rozgrzewający posiłek dla każdego, mięciutkie, delikatne, soczyste mięso z dodatkiem warzyw. Podany z makaronem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15435
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8791
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15435
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8791
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8297
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paski. Do mięsa wlewamy dwie łyżki sosu sojowego oraz solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 3. Papryczkę chili obieramy z nasion, drobno kroimy i przekładamy do warzyw. 4. Marchewki obieramy, kroimy w słupki, papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i również przekładamy do warzyw. Dodajemy fasolkę, solimy, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
5. Do naczynia wlewamy ½ szklanki wody, dwie łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, miód, wsypujemy skrobię ziemniaczaną i mieszamy. Sos wlewamy do warzyw.
6. Na koniec warzywa łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy. 7. Danie gotowe, podajemy z makaronem, 8. Smacznego.