Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polonezy schabowe to nic innego jak roladki wieprzowe z nadzieniem pieczarkowym. Przepis pochodzi z 476. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1969
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2547
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 514
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52624
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 585
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1969
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2547
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 514
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52624
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 585
Składniki
Zacząć od farszu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą, dodać pieczarki pokrojone w plastry. Posolić i podsmażyć. Dodać musztardę i przecier. Przyprawić papryką. Wymieszać i odstawić.
Mięso pokroić w plastry. Rozbić, podobnie jak na schabowe. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu i zwinąć. Roladki obtoczyć w mące. Nadmiar strzepać. Usmażyć na gorącym maśle.
Polonezy schabowe podawać na sałacie.