Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polonezy schabowe to nic innego jak roladki wieprzowe z nadzieniem pieczarkowym. Przepis pochodzi z 476. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1032
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 174
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2830
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1032
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 174
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 2830
Składniki
Zacząć od farszu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą, dodać pieczarki pokrojone w plastry. Posolić i podsmażyć. Dodać musztardę i przecier. Przyprawić papryką. Wymieszać i odstawić.
Mięso pokroić w plastry. Rozbić, podobnie jak na schabowe. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu i zwinąć. Roladki obtoczyć w mące. Nadmiar strzepać. Usmażyć na gorącym maśle.
Polonezy schabowe podawać na sałacie.