Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
wałek, maszynka do zlepiania
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Okrasa: Pokrojoną słoninę w kostkę i cebulę smażymy na rumiany kolor, solimy do smaku. Farsz: Ugotowane pieczarki wraz z kapustą odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 3 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz. Ciasto / pierogi: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałem ciastem i zlepiałem ruską maszynką. Gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów do góry, wrzucając do wrzącej i osolonej wody. Podajemy z okrasą (skwarki z cebulka). Smacznego!!!