Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pieczone pomidory malinowe z aromatycznym farszem. Doskonale sprawdzą się w roli danie obiadowego lub kolacji. Najlepiej smakują na ciepło, wyjęte prosto z piekarnika. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 60
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 96
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 125
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 100
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 60
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 96
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 125
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 100
Składniki
• Kasze bulgur gotujemy według zaleceń producenta • Ser kroimy w kostkę • Oliwki kroimy na cztery części • Orzechy prażymy na patelnie i drobno siekamy • Natkę pietruszki siekamy • Wszystkie składniki mieszamy, na końcu dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku
• Nożem odcinamy płaskie kapelusze z pomidorów a następnie • łyżeczką wydrążamy miąższ • Pomidory faszerujemy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut • Wydrążony miąższ pomidorów blendujemy i możemy wykorzystać jako przecier lub po prostu wypić, jeśli oczywiście lubicie tego typu soki