Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pieczone pomidory malinowe z aromatycznym farszem. Doskonale sprawdzą się w roli danie obiadowego lub kolacji. Najlepiej smakują na ciepło, wyjęte prosto z piekarnika. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
• Kasze bulgur gotujemy według zaleceń producenta • Ser kroimy w kostkę • Oliwki kroimy na cztery części • Orzechy prażymy na patelnie i drobno siekamy • Natkę pietruszki siekamy • Wszystkie składniki mieszamy, na końcu dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku
• Nożem odcinamy płaskie kapelusze z pomidorów a następnie • łyżeczką wydrążamy miąższ • Pomidory faszerujemy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut • Wydrążony miąższ pomidorów blendujemy i możemy wykorzystać jako przecier lub po prostu wypić, jeśli oczywiście lubicie tego typu soki