Do góry

Dania główne Przepis na:

POMIDORY NAFASZEROWANE AMARANTUSEM

POMIDORY NAFASZEROWANE AMARANTUSEM

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 526

Dodano:

Odsłon: 902

Amarantus dodaje im lekko orzechowy posmak, a dodając bób uzyskujemy naprawdę ciekawy smak. Pomidory można podawać, jako samodzielną potrawę, bądź jako dodatek do dań mięsnych.

Składniki

  • pomidory 5 sztuk
  • amarantus 3 łyżki
  • bób 50g
  • brokuł 50g
  • pestki dyni 2 łyżki
  • koperek 1 łyżeczka
  • przyprawy: garam masala, curry, pieprz ziołowy, pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim po szczypcie
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Od pomidorów odkroić "kapelusze", wydrążyć środek i oprószyć lekko curry.

  2. Ugotować bób, brokuła i amarantus- wszystko oddzielnie.

  3. Bób obrać ze skórek, brokuła pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać wszystko z amarantusem.

  4. Do farszu dodać koperek, lekko uprażone pestki dyni oraz pozostałe przyprawy.

  5. Pomidory zapiekać około 20 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń