Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta kapusta jest bardzo smaczna, może znaleźć się na wigilijnym stole, może też być farszem do pierogów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 181
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 123
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 181
Składniki
Grzyby namoczyć, najlepiej na noc. Ugotować ok. 15 min. Wystudzić tak, żeby można było je bez kłopotu pokroić. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, w większym garnku. Dodać do garnka kiszoną kapustę i dusić 2-3 minuty, mieszać. Kapustę zalać przegotowaną, ciepłą wodą, tak żeby była przykryta. Dodać listek, ziele, pieprz i jałowiec. Gotować ok. 20 min. Następnie dodać pokrojone grzyby wraz z wywarem w którym były gotowane. Dodać powidła, łyżkę cukru. Gotować na wolnym ogniu ok. 15min. Dodać pieprz ziołowy i sól do smaku. Jeszcze chwile zagotować. Kapusta najlepsza jest jak postoi kilka godzin w lodówce. Smaki się połączą. Jeśli chcemy robić pierogi, to dobrze jest pokroić kapustę. Smacznego.
Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna i jest taka potrzeba, to należy ją przepłukać wodą. Moja nie wymagała płukania. Jeśli kapusta jest grubo poszatkowana, to trzeba ją pokroić na mniejsze kawałki. Moja nie wymagała krojenia.