Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, które zastępują mięso podane z ziemniakami lub innymi lubianymi dodatkami.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Składniki
Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy ziemniaki z wody. Jajka wybijamy pojedynczo na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, doprawiamy przyprawami i smażymy z jednej strony. Na ostatnią minutę smażenia przykrywamy pokrywką, aby białko się ścieło. Rozpuszczonym masłem z patelni, polewamy na talerzu ziemniaki. Posypujemy pokrojonym drobno świeżym koperkiem i dokładamy sadzone jajko wraz z młodą zasmażaną kapustą. Podajemy wszystko jeszcze gorące.