Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, które zastępują mięso podane z ziemniakami lub innymi lubianymi dodatkami.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10712
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10712
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 188
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy ziemniaki z wody. Jajka wybijamy pojedynczo na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, doprawiamy przyprawami i smażymy z jednej strony. Na ostatnią minutę smażenia przykrywamy pokrywką, aby białko się ścieło. Rozpuszczonym masłem z patelni, polewamy na talerzu ziemniaki. Posypujemy pokrojonym drobno świeżym koperkiem i dokładamy sadzone jajko wraz z młodą zasmażaną kapustą. Podajemy wszystko jeszcze gorące.