Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, które zastępują mięso podane z ziemniakami lub innymi lubianymi dodatkami.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 487
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 510
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 487
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 510
Składniki
Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy ziemniaki z wody. Jajka wybijamy pojedynczo na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, doprawiamy przyprawami i smażymy z jednej strony. Na ostatnią minutę smażenia przykrywamy pokrywką, aby białko się ścieło. Rozpuszczonym masłem z patelni, polewamy na talerzu ziemniaki. Posypujemy pokrojonym drobno świeżym koperkiem i dokładamy sadzone jajko wraz z młodą zasmażaną kapustą. Podajemy wszystko jeszcze gorące.