Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, które zastępują mięso podane z ziemniakami lub innymi lubianymi dodatkami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4165
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4165
Składniki
Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy ziemniaki z wody. Jajka wybijamy pojedynczo na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, doprawiamy przyprawami i smażymy z jednej strony. Na ostatnią minutę smażenia przykrywamy pokrywką, aby białko się ścieło. Rozpuszczonym masłem z patelni, polewamy na talerzu ziemniaki. Posypujemy pokrojonym drobno świeżym koperkiem i dokładamy sadzone jajko wraz z młodą zasmażaną kapustą. Podajemy wszystko jeszcze gorące.