Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka chilli inspirowana jest daniem chili con carne, które jest pikantne, sycące i rozgrzewające. W tym przepisie znajdziesz jednak soczystą wieprzowinę w kawałkach oraz dużo kolorowych warzyw.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68191
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1984
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68191
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1984
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz delikatnie mąką. Na dużej patelni lub w garnku rozgrzej olej. Obsmaż mięso na złoto z każdej strony, a następnie przełóż na talerz.
Pokrój w kostkę o takiej samej wielkości cebulę czerwoną, paprykę i pomidora. Posiekaj też bardzo drobno papryczkę chili.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę aż się zeszkli, dodaj kolorowe papryki, papryczkę i pomidora. Duś kilka minut.
Do warzyw dodaj mięso, pomidory z puszki oraz przyprawy: paprykę słodką, ostrą, oregano, kmin rzymski, sól, pieprz i szczyptę cukru brązowego.
Duś na małym ogniu przez ok. 30 minut, aż mięso zmięknie i sos nabierze intensywnego smaku.
Na końcu dodaj odsączoną fasolę i gotuj jeszcze 10 minut, aby smaki się połączyły.
Leczo podawaj gorące, posypane tartym serem żółtym, który delikatnie się rozpuści i doda kremowej konsystencji.