Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka chilli inspirowana jest daniem chili con carne, które jest pikantne, sycące i rozgrzewające. W tym przepisie znajdziesz jednak soczystą wieprzowinę w kawałkach oraz dużo kolorowych warzyw.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5522
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13695
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5522
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13695
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz delikatnie mąką. Na dużej patelni lub w garnku rozgrzej olej. Obsmaż mięso na złoto z każdej strony, a następnie przełóż na talerz.
Pokrój w kostkę o takiej samej wielkości cebulę czerwoną, paprykę i pomidora. Posiekaj też bardzo drobno papryczkę chili.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę aż się zeszkli, dodaj kolorowe papryki, papryczkę i pomidora. Duś kilka minut.
Do warzyw dodaj mięso, pomidory z puszki oraz przyprawy: paprykę słodką, ostrą, oregano, kmin rzymski, sól, pieprz i szczyptę cukru brązowego.
Duś na małym ogniu przez ok. 30 minut, aż mięso zmięknie i sos nabierze intensywnego smaku.
Na końcu dodaj odsączoną fasolę i gotuj jeszcze 10 minut, aby smaki się połączyły.
Leczo podawaj gorące, posypane tartym serem żółtym, który delikatnie się rozpuści i doda kremowej konsystencji.