Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj to już chyba każde kubki smakowe dopieściłem :) Potrawka cielęca ze świeżymi owocami to doskonały pomysł na pyszny i zaskakujący obiad, również nie wymaga od nas wiele wysiłku. W czasie duszenia możemy spokojnie przygotować drugie danie :) Jeżeli nie ma pytań czas brać się za gotowanie ;)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Składniki
Udziec cielęcy oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy marchewki pokrojone w słupki, liście laurowe, ziele angielskie, natkę pietruszki, tymianek i owoce. Dusimy na wolnym ogniu przez kolejną godzinę, gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy sok z cytryny, zagęszczamy śmietanką i mąką, rozrobioną z kilkoma łyżkami wywaru, i doprawiamy do smaku. Smacznego!