Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecko słabo zaopatrzonej lodówki :). Rewelacyjnie smakuje serwowane na kuskusie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso kroimy w cienkie paseczki, wkładamy do miseczki, do której dodajemy kolejno konfiturę pomarańczową, nalewkę, Fit up, sól i pieprz - dokładnie mieszamy, odstawiamy na 15 min. do lodówki. Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paseczki, odkładamy na talerz. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Figi kroimy w paseczki, rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kurczaka z sosem - smażymy. Po 5 min. dodajemy marchewkę i cebulkę - dalej smażymy na małym ogniu. Po chwili dorzucamy figi i odsączone rodzynki. Doprawiamy szafranem i curry. Pod koniec "zaciągamy" śmietanką, dokładnie mieszamy, chwilę jeszcze dusimy, po czym wykładamy na ryż lub kuskus.