Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecko słabo zaopatrzonej lodówki :). Rewelacyjnie smakuje serwowane na kuskusie.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1187
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13678
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1187
Składniki
Mięso kroimy w cienkie paseczki, wkładamy do miseczki, do której dodajemy kolejno konfiturę pomarańczową, nalewkę, Fit up, sól i pieprz - dokładnie mieszamy, odstawiamy na 15 min. do lodówki. Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paseczki, odkładamy na talerz. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Figi kroimy w paseczki, rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kurczaka z sosem - smażymy. Po 5 min. dodajemy marchewkę i cebulkę - dalej smażymy na małym ogniu. Po chwili dorzucamy figi i odsączone rodzynki. Doprawiamy szafranem i curry. Pod koniec "zaciągamy" śmietanką, dokładnie mieszamy, chwilę jeszcze dusimy, po czym wykładamy na ryż lub kuskus.