Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także przepis na ryż. Używam mięsa z kurczaka z kośćmi jak korpus, skrzydełka, cwiartka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13297
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1515
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6033
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13297
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1515
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6033
Składniki
namoczyć ryż zalewając wodą w ilości 2 do 1 czyli 2 szklanki wody na szklankę ryżu, osolić
ugotować mięso z kurczaka aż odpadnie od kości. w czasie gotowania odlać przynajmniej szklankę bulionu, odstawić do wystygnięcia
wybrać kości, mniejsze zostaną ale trudno
pokroić łodyżki koperku, wrzucić do mięsa, niech się ugotują do miękkości
na patelni rozgrzać masło z oliwą, zasmażyć lekko mąkę, rozprowadzić zimnym odlanym bulionem cały czas mieszając, wlać do mięsa i gotować jeszcze ok 5 min