Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka Rukselka

Potrawka Rukselka

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4968

Dodano:

Odsłon: 5213

Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem warzyw, gdzie króluje brukselka.

Składniki

  • 1 filet z kurczak
  • 1 opakowanie brukselki
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Cebula
  • 2 szt. marchwi
  • 1 szt. pietruszki
  • Papryka czerwona
  • Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym
  • ½ śmietany 18 %
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
    2. Brukselkę gotujemy w osolone wodzie.

  2. 3. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę.
    4. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczkach obrane ze skórki warzywa (marchew, pietruszkę).

  3. 5. Następnie pokrojoną w paseczki paprykę.

  4. 6. Kiedy warzywa są już miękkie łączymy z brukselką.

  5. 7. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i hartując wlewamy do warzyw, chwilę gotujemy

  6. 8.Na koniec warzywa łączymy z mięsem, podajemy z ulubionym makaronem.

  7. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń