Dania główne Przepis na:
Potrawka studencka

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394
Dodano: 11.09.2016
Odsłon: 769
Składniki
- fasola mała 3/4 szklanki
- Woda 3 szklanki
- pieczeń wieprzowa 30 dag
- Kapusta biała 1 główka
- Marchew 1 szt
- Pietruszka 1 szt
- Cebula biała 1 szt
- Koncentrat pomidorowy
- sól i pieprz do smaku
- Liść laurowy
- Natka pietruszki
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Warzywa opłukać, obrać, drobno posiekać i razem z pokrojoną pieczenią, ułożyć w rondlu warstwami. Podlać odrobiną wody z przyprawami i dusić powoli do miękkości warzyw. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy ( mała puszeczka), fasolkę, całość zagotować i posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze do przepisu (0)