Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przyrządzamy razem z ryżem, szybkie, smaczne, proste do zrobienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8515
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 558
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8515
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 558
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy czosnek, papryczkę chili, curry, gałkę muszkatołową oraz pomidory. 5. Następnie wyciskamy sok z limonek, 10 minut gotujemy.
6. Kostkę rozrabiamy w 1 szklance wody i łączymy z fix smażony ryż, po czym wlewamy do sosu i dodajemy groszek.
7. Ryż po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 8. Mięso wykładamy na ryż i polewamy sosem.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego