Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubimy kapustę w sałatkach jak i w innych daniach np. w takiej potrawce. W połączeniu z innymi warzywami. Może to być samodzielne danie, albo połączone z ryżem, pieczywem, pieczonym mięsem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32580
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32580
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Z liści wyciąć grubsze części i pokroić w kwadraty 2x2 cm. Pozostałą część kapusty pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę. Pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić w talarki. Czosnek posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać dwie łyżki oleju rzepakowego. Dodać czosnek i chwilę smażyć na wolnym ogniu. Dodać pomidory, a następnie pokrojone grube części kapusty i cukinię. Dusić pod przykryciem. Dodać sos sojowy, imbir pokrojony ( jeśli jest taka potrzeba) i sos ze słoiczka. Dodać pozostałą część kapusty i w dalszym ciągu dusić. Teraz pokrojoną dymkę. Odłożyć 3 łyżki szczypioru do posypania potrawy na talerzu. Wszystko ładnie mieszać i dusić. Potrawę zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej w zimniej wodzie. Jeszcze dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Smacznego