Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubimy kapustę w sałatkach jak i w innych daniach np. w takiej potrawce. W połączeniu z innymi warzywami. Może to być samodzielne danie, albo połączone z ryżem, pieczywem, pieczonym mięsem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1090
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1090
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Z liści wyciąć grubsze części i pokroić w kwadraty 2x2 cm. Pozostałą część kapusty pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę. Pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić w talarki. Czosnek posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać dwie łyżki oleju rzepakowego. Dodać czosnek i chwilę smażyć na wolnym ogniu. Dodać pomidory, a następnie pokrojone grube części kapusty i cukinię. Dusić pod przykryciem. Dodać sos sojowy, imbir pokrojony ( jeśli jest taka potrzeba) i sos ze słoiczka. Dodać pozostałą część kapusty i w dalszym ciągu dusić. Teraz pokrojoną dymkę. Odłożyć 3 łyżki szczypioru do posypania potrawy na talerzu. Wszystko ładnie mieszać i dusić. Potrawę zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej w zimniej wodzie. Jeszcze dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Smacznego