Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubimy kapustę w sałatkach jak i w innych daniach np. w takiej potrawce. W połączeniu z innymi warzywami. Może to być samodzielne danie, albo połączone z ryżem, pieczywem, pieczonym mięsem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3798
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3798
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 209
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Z liści wyciąć grubsze części i pokroić w kwadraty 2x2 cm. Pozostałą część kapusty pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę. Pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić w talarki. Czosnek posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać dwie łyżki oleju rzepakowego. Dodać czosnek i chwilę smażyć na wolnym ogniu. Dodać pomidory, a następnie pokrojone grube części kapusty i cukinię. Dusić pod przykryciem. Dodać sos sojowy, imbir pokrojony ( jeśli jest taka potrzeba) i sos ze słoiczka. Dodać pozostałą część kapusty i w dalszym ciągu dusić. Teraz pokrojoną dymkę. Odłożyć 3 łyżki szczypioru do posypania potrawy na talerzu. Wszystko ładnie mieszać i dusić. Potrawę zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej w zimniej wodzie. Jeszcze dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Smacznego