Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska to jedno z moich ulubionych warzyw. Lubimy kapustę w sałatkach jak i w innych daniach np. w takiej potrawce. W połączeniu z innymi warzywami. Może to być samodzielne danie, albo połączone z ryżem, pieczywem, pieczonym mięsem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4655
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1826
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4655
Składniki
Kapustę umyć i osuszyć. Z liści wyciąć grubsze części i pokroić w kwadraty 2x2 cm. Pozostałą część kapusty pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę. Pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić w talarki. Czosnek posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać dwie łyżki oleju rzepakowego. Dodać czosnek i chwilę smażyć na wolnym ogniu. Dodać pomidory, a następnie pokrojone grube części kapusty i cukinię. Dusić pod przykryciem. Dodać sos sojowy, imbir pokrojony ( jeśli jest taka potrzeba) i sos ze słoiczka. Dodać pozostałą część kapusty i w dalszym ciągu dusić. Teraz pokrojoną dymkę. Odłożyć 3 łyżki szczypioru do posypania potrawy na talerzu. Wszystko ładnie mieszać i dusić. Potrawę zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej w zimniej wodzie. Jeszcze dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Smacznego