Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna potrawka z kurczaka podana z ryżem. Potrawkę możemy podawać również z ziemniakami lub makaronem. Polecam.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1139
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1316
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 566
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1139
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1316
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 566
Składniki
Oczyszczony z błon filet kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i podsmażamy na gorącym oleju (2-3 łyżki). Podczas smażenia dodajemy bulion drobiowy oraz 2 szklanki mrożonych warzyw, dusimy 10 minut. Po 10 minutach dodajemy śmietanę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku oraz posypujemy słodką czerwoną papryką. Gotujemy do zredukowania się sosu. Sos powinien być gęstszy. Na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, ziemniakami bądź z makaronem. Smacznego!!!