Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 18899
Dodano: 18.09.2018
Odsłon: 2762
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ugotowane mięso obieramy ze skóry i kości, a następnie lekko rozdrabniamy. Cebulę obraną i pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu razem z rozdrobnionym mięsem.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy poszatkowany seler, papryki oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę, obrane i utarte na tarce o grubych oczkach marchewki. Całość dokładnie mieszamy, podlewamy szklanką wody i dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Do uduszonych warzyw z mięsem dodajemy śmietanę.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

ErJot 26 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł na mięsko z rosołu:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 18 września 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 18 września 2018Zgłoś do usunięcia
Przepyszna potrawka z kurczaka- i co najwazniejsze dla mnie- z dodatkiem duzej ilosci warzyw! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 18 września 2018Zgłoś do usunięcia
Smaczna i kolorowa :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 18 września 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczna potrawka, a przy tym taka kolorowa. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 18 września 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna potrawka, taką lubię.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz