Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i prosta potrawa, często gościła na naszym stole w moim dzieciństwie. Idealnie komponuje się z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków, chociaż z ziemniakami lub ryżem też nieźle smakuje.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 181
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 326
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 181
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 326
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Składniki
Ugotowane mięso obieramy ze skóry i kości, a następnie lekko rozdrabniamy. Cebulę obraną i pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu razem z rozdrobnionym mięsem.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy poszatkowany seler, papryki oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę, obrane i utarte na tarce o grubych oczkach marchewki. Całość dokładnie mieszamy, podlewamy szklanką wody i dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Do uduszonych warzyw z mięsem dodajemy śmietanę.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!