Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z kurczaka

Potrawka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 2492

Dodano:

Odsłon: 564

Jak można wykorzystać mięso gotowane.

Składniki

  • mięso z czterech ćwiartek z kurczaka
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 3-4 gotowane średnie marchewki z rosołu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • ok litra rosołu
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Potrawka z kurczaka

Przygotowanie

  1. Mięso wyjąć z rosołu, oddzielić od kości i drobno pokroić. Marchewkę również drobno pokroić.
    Masło roztopić na małym ogniu w garnku i dodać do niego mąkę. Zrobi się z tego jedna wielka kluska, ale to nic nie szkodzi, małymi partiami dolewać bulion. Gdy już nie będzie żadnych grudek można dodawać mięso, marchewkę oraz posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń