Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak można wykorzystać mięso gotowane.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10903
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 606
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7514
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10903
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 606
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7514
Składniki
Mięso wyjąć z rosołu, oddzielić od kości i drobno pokroić. Marchewkę również drobno pokroić. Masło roztopić na małym ogniu w garnku i dodać do niego mąkę. Zrobi się z tego jedna wielka kluska, ale to nic nie szkodzi, małymi partiami dolewać bulion. Gdy już nie będzie żadnych grudek można dodawać mięso, marchewkę oraz posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub ziemniakami.