Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak można wykorzystać mięso gotowane.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 261
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13376
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 261
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13376
Składniki
Mięso wyjąć z rosołu, oddzielić od kości i drobno pokroić. Marchewkę również drobno pokroić. Masło roztopić na małym ogniu w garnku i dodać do niego mąkę. Zrobi się z tego jedna wielka kluska, ale to nic nie szkodzi, małymi partiami dolewać bulion. Gdy już nie będzie żadnych grudek można dodawać mięso, marchewkę oraz posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub ziemniakami.