Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę stołówkowe, ale ma swoich zwolenników.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 211
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 211
Składniki
Marchewkę pokrój w cienkie półplasterki i razem z ryżem ugotuj w bulionie do miękkości, tak aby większość płynu wchłonął ryż. Dosyp groszek i wymieszaj.
Cebulę pokrój w piórka, mięso w małą kostkę. Usmaż razem na oliwie i dodaj do ryżu z warzywami.
Z masła, mąki, bulionu i zimnego mleka zrób białą zasmażkę. Wymieszaj wszystko w garnku, przypraw do smaku. Podawaj od razu, przybrane natką pietruszki lub koperkiem.