Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę stołówkowe, ale ma swoich zwolenników.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Marchewkę pokrój w cienkie półplasterki i razem z ryżem ugotuj w bulionie do miękkości, tak aby większość płynu wchłonął ryż. Dosyp groszek i wymieszaj.
Cebulę pokrój w piórka, mięso w małą kostkę. Usmaż razem na oliwie i dodaj do ryżu z warzywami.
Z masła, mąki, bulionu i zimnego mleka zrób białą zasmażkę. Wymieszaj wszystko w garnku, przypraw do smaku. Podawaj od razu, przybrane natką pietruszki lub koperkiem.