Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwana potrawka z kurczaka ale w innej zielonej wersji. Potrawka jest dobrym pomysłem na wykorzystanie gotowanego mięsa z kurczaka z rosołu. Delikatny biały sos z dodatkiem brokułów nada zwykłemu daniu trochę wyrazu. Świetna propozycja dla maluchów.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 917
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14622
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 917
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 950
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14622
Składniki
Wykonanie: 1.Brokuły oczyścić i zblanszować. Połowę odcedzonych brokułów zmiksować blenderem, a resztę odłożyć. 2.W rondelku rozpuścić masło ale tak żeby się nie przypaliło. 3.Dodać mąkę i energicznie mieszać aż do dokładnego połączenia się składników. 4.Małymi porcjami wlewać rosół i energicznie po każdej mieszać. 5.Gdy sos osiągnie odpowiednią konsystencję dodać sok z cytryny do smaku. 6.Zdjąć z gazu i dodać zmiksowane brokuły. 7.Podawać z ryżem, mięsem z kurczaka i cząstkami brokułów.