Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-05-2010
Aromatyczne danie na chlodniejsze dni
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6186
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1379
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6186
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1379
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozic. Na patelni rozgrzac olej i usmazyc mieso. Nastepnie odlozyc do miski. Na ta sama patelnie wrzucic cebule i smazyc przez okolo 2min. Dodac reszte skladnikow (za wyjatkiem groszku)Gotowac az warzywa beda miekkie. Po upywie tego czasu dodac groszek i kurczaka. Dusic okolo 5min. Gotowa potrawke przelozyc do duzego zaroodpornego naczynia (lub kilku mniejszych). Z ciasta francuskiego wyciac "pokrywke" odpowiadajaca wielkosci naczynia.Przykryc potrawke wycietym ciastem i posmarowac roztrzepanym jajkiem. Zrobic male naciecia w ciescie taz zeby powstajaca para miala gdzie uciekac. Piec w tem 200 st C az ciasto bedzie zlotego koloru
Mozna uzyc rowniez korzen pietruszki lub inne warzywa.