Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej, mam świetny przepis. To danie pełne smaków i aromatów, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
1. Fasolę myję, odcinam końcówki, kroję na połówki i gotuję w osolonej wodzie. 2. Mięso kroję w paski, doprawiam solą, wlewam sos sojowy, dokładnie mieszam. 3. Cebulę, czosnek, imbir, obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 4. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. 6. Papryki oraz ugotowaną fasolę przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody, wsypuję curry, kurkumę, ewentualnie solę. Gotuję około 5 minut i zagęszczam sos mąkami rozrobionymi w małej ilości wody.
7. Danie gotowe, podaję z ryżem lub ziemniakami. 8. Smacznego.