Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej, mam świetny przepis. To danie pełne smaków i aromatów, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8224
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5632
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8224
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5632
Składniki
1. Fasolę myję, odcinam końcówki, kroję na połówki i gotuję w osolonej wodzie. 2. Mięso kroję w paski, doprawiam solą, wlewam sos sojowy, dokładnie mieszam. 3. Cebulę, czosnek, imbir, obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 4. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 10 minut.
5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. 6. Papryki oraz ugotowaną fasolę przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody, wsypuję curry, kurkumę, ewentualnie solę. Gotuję około 5 minut i zagęszczam sos mąkami rozrobionymi w małej ilości wody.
7. Danie gotowe, podaję z ryżem lub ziemniakami. 8. Smacznego.