Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielę się dziś z wami przepisem na danie jednogarnkowe z pysznym mięskiem wieprzowym z chrząstką oraz dodatkiem ryżu i warzyw, po szczegółowy przepis wraz ze zdjęciami zapraszam na blog pod nazwą kuchnia domowa agi
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Do opłukanego i osuszonego mięsa wsypać przyprawę, wlać olej i dokładnie wymieszać odstawić na 10 minut
Na patelnię rozgrzaną przełożyć mięso i go obsmażyć następnie wlać 3 szklanki wody i pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu dusić do miękkości mięsa
Gdy mięso jest częściowo miękkie wtedy wsypać ryż i nadal dusić do czasu aż ryż będzie na pół miękki, po tym czasie dodać warzywa i nadal dusić aż wyparuje woda
Po wyparowaniu wody wsypać suszoną natkę pietruszki, wymieszać i zależy od rodzaju ryżu ale jeśli będziecie mieli taki jak u mnie wtedy wlać jeszcze 1,5 szklanki wody i najpierw dusić a później już smażyć do wyparowania dodanej wody