Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawka to bardzo smaczny sposób wykorzystania drobiowego mięsa, na którym gotowaliśmy rosół lub inną zupę. Jest szybka w wykonaniu, aromatyczna i świetnie komponuje się z kaszą lub ryżem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1390
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5901
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18633
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1390
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5901
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18633
Składniki
Najlepiej użyć mięsa ugotowanego w rosole lub innej zupie. Ugotowane mięso oddzielić od kości i skóry. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojonego pora ze szczyptą soli. Dodać pokrojone mięso, curry, sos sojowy i paprykę. Smażyć przez chwilę, a następnie wlać przecier pomidorowy i wsypać kminek. Dusić całość przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem.