Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawka to bardzo smaczny sposób wykorzystania drobiowego mięsa, na którym gotowaliśmy rosół lub inną zupę. Jest szybka w wykonaniu, aromatyczna i świetnie komponuje się z kaszą lub ryżem.
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 259
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 684
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 299
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 259
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 684
...czyli ukraińskie, rosyjskie i białoruskie racuchy z tym, że bez nadzienia...
Odsłon: 299
Składniki
Najlepiej użyć mięsa ugotowanego w rosole lub innej zupie. Ugotowane mięso oddzielić od kości i skóry. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojonego pora ze szczyptą soli. Dodać pokrojone mięso, curry, sos sojowy i paprykę. Smażyć przez chwilę, a następnie wlać przecier pomidorowy i wsypać kminek. Dusić całość przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem.