Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla wszystkich zabieganych, którzy nie mają czasu na spędzanie długich godzin w kuchni! Prosty przepis na aromatyczne danie z udziałem pieczarek
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na wąskie paski, skrapiamy sokiem z cytryny i przekładamy do garnka. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa (marchewkę, pietruszkę i selera). Zalewamy całość wodą (około 2 l wody). Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i liściem laurowym. Gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie dodajemy do garnka fasolkę i zielony groszek, gotujemy całość przez kolejne 8 minut.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki, podsmażamy je przez kilka minut i przekładamy do garnka.
Mąkę łączymy ze śmietaną przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy po łyżce bulionu i hartujemy śmietanę. Następnie przelewamy ją zo garna cały czas mieszając. Całość gotujemy jeszcze kilka minut doprowadzając potrawkę do wrzenia. Gorącą przelewamy do talerzy i podajemy.