Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla wszystkich zabieganych, którzy nie mają czasu na spędzanie długich godzin w kuchni! Prosty przepis na aromatyczne danie z udziałem pieczarek
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8254
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252440
Polecam.
Odsłon: 1356
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8254
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252440
Polecam.
Odsłon: 1356
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na wąskie paski, skrapiamy sokiem z cytryny i przekładamy do garnka. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa (marchewkę, pietruszkę i selera). Zalewamy całość wodą (około 2 l wody). Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i liściem laurowym. Gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie dodajemy do garnka fasolkę i zielony groszek, gotujemy całość przez kolejne 8 minut.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki, podsmażamy je przez kilka minut i przekładamy do garnka.
Mąkę łączymy ze śmietaną przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy po łyżce bulionu i hartujemy śmietanę. Następnie przelewamy ją zo garna cały czas mieszając. Całość gotujemy jeszcze kilka minut doprowadzając potrawkę do wrzenia. Gorącą przelewamy do talerzy i podajemy.