Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie słodkości z delikatną polędwiczką wieprzową. Imbir nas rozgrzeje, cynamon pomorze w przeziębieniu.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3240
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 309
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 176
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3240
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 309
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 176
Składniki
Sos. Śliwki pokroić w ćwiartki. W garnku podgrzać powidła, dodać sok, goździki, starty imbir, cynamon i pokrojone śliwki. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Polędwicę pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster rozpłaszczać lekko dłonią. Posolić i popieprzyć z obu stron. Mięso można lekko posypać mąką. Polędwiczki wieprzowe smażyć po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju.
Przesmażone polędwiczki przełożyć do sosu, podlać bulionem, doprawić octem i gotować 2-3 minuty. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.