Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie słodkości z delikatną polędwiczką wieprzową. Imbir nas rozgrzeje, cynamon pomorze w przeziębieniu.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 804
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 96
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 190
Polecam, pychota.
Odsłon: 477
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 276
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 804
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 96
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 190
Polecam, pychota.
Odsłon: 477
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 276
Składniki
Sos. Śliwki pokroić w ćwiartki. W garnku podgrzać powidła, dodać sok, goździki, starty imbir, cynamon i pokrojone śliwki. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Polędwicę pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster rozpłaszczać lekko dłonią. Posolić i popieprzyć z obu stron. Mięso można lekko posypać mąką. Polędwiczki wieprzowe smażyć po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju.
Przesmażone polędwiczki przełożyć do sosu, podlać bulionem, doprawić octem i gotować 2-3 minuty. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.