Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek na obiad z nowymi ziemniaczkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9801
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4511
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 521
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1147
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9801
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4511
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 521
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1147
Składniki
Wykonanie: Pory oczyścić, przekroić, sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce tłuszczu, następnie dodać pory. Pomidory również pokroić, dodać do potrawy, przyprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu przez 15 minut. Resztę tłuszczu rozgrzać na patelni, dodać mąkę i lekko zrumienić, dodać do potrawki razem z pokrojoną w grubsze plastry kiełbasą. Chwilę jeszcze poddusić i możemy podawać. Wspaniale nadaje się jako dodatek do nowych ziemniaczków.