Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek na obiad z nowymi ziemniaczkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4908
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9636
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4908
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9636
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1429
Składniki
Wykonanie: Pory oczyścić, przekroić, sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce tłuszczu, następnie dodać pory. Pomidory również pokroić, dodać do potrawy, przyprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu przez 15 minut. Resztę tłuszczu rozgrzać na patelni, dodać mąkę i lekko zrumienić, dodać do potrawki razem z pokrojoną w grubsze plastry kiełbasą. Chwilę jeszcze poddusić i możemy podawać. Wspaniale nadaje się jako dodatek do nowych ziemniaczków.