Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek na obiad z nowymi ziemniaczkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Wykonanie: Pory oczyścić, przekroić, sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce tłuszczu, następnie dodać pory. Pomidory również pokroić, dodać do potrawy, przyprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu przez 15 minut. Resztę tłuszczu rozgrzać na patelni, dodać mąkę i lekko zrumienić, dodać do potrawki razem z pokrojoną w grubsze plastry kiełbasą. Chwilę jeszcze poddusić i możemy podawać. Wspaniale nadaje się jako dodatek do nowych ziemniaczków.