Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, pożywne i bardzo pyszne danie z ryżem, piersią kurczaka i warzywami, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 386
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 386
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Doprawić solą, pieprzem, curry, papryką oraz chili. Krótko podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę szparagową. Wsypać ryż. Zalać wodą, w takiej ilości, aby zakryła składniki. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodać groszek, fasolę oraz łyżkę masła. Przemieszać i gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Wyłączyć gaz, potrawkę przemieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.