Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, pożywne i bardzo pyszne danie z ryżem, piersią kurczaka i warzywami, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Doprawić solą, pieprzem, curry, papryką oraz chili. Krótko podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę szparagową. Wsypać ryż. Zalać wodą, w takiej ilości, aby zakryła składniki. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodać groszek, fasolę oraz łyżkę masła. Przemieszać i gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Wyłączyć gaz, potrawkę przemieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.