Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, pożywne i bardzo pyszne danie z ryżem, piersią kurczaka i warzywami, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut.
Po długiej przerwie wracam z nowym pomysłem na prosty, a zarazem wyśmienity o...
Odsłon: 2555
Składniki
Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Doprawić solą, pieprzem, curry, papryką oraz chili. Krótko podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę szparagową. Wsypać ryż. Zalać wodą, w takiej ilości, aby zakryła składniki. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodać groszek, fasolę oraz łyżkę masła. Przemieszać i gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Wyłączyć gaz, potrawkę przemieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 933
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 116