Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1451
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1451
Składniki
Zacznij od przygotowania marynaty, w której zamarynujesz rybę: cebulę pokrój w piórka, czosnek rozetrzyj na papkę. Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju, dodaj sproszkowaną łyżeczkę gorczycy i kurkumy, sól. Kiedy cebula będzie miękka zmiksuj wszystko na papkę. Po wystygnięciu posmaruj filety, zwiń w rulony i zepnij wykałaczką jeśli trzeba. Jeśli wybrałeś polędwicę z dorsza posmaruj tylko rybę i odłóż do marynaty na 30 minut.
Ugotuj soczewicę na półtwardo z solą. Na patelni na łyżce oleju upraż kumin z kurkumą i czosnkiem. Dodaj rozmrożony szpinak, wsyp ugotowaną soczewicę i dolej nieco wody. Gotuj, aż soczewica będzie miękka, teraz dodaj papryczkę chilli oraz pokrojony w kostkę pomidor niech nieco zmięknie.
Rybę umieść w naczyniu do parowania i niech pozostanie na małym ogniu ok. 20 minut.
Rybę usmaż w tym samym czasie kiedy w drugim garnku przygotowujesz dal.
Całość posyp świeżą kolendrą i skrop cząstką limonki