Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu, znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbuj.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, wyjmuje kości i kroję w kostkę. Do mięsa wsypuję, sól, tymianek, przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą, dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję fasolkę szparagową. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, paprykę myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody i gotuję. 3. Pod koniec gotowania wlewam sos sojowy i zagęszczam skrobią ziemniaczana rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do chwili zagotowania.
4. Gotowe, podaję z ryżem. 5. Smacznego.