Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczny i smaczny obiadek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2688
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 849
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14296
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2688
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 849
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1609
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14296
Składniki
Wykonanie: Żołądki dokładnie oczyścić i opłukać, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, pokroić dowolnie i wrzucić do rondelka z przysmażoną na smalcu cebulą. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki, przez chwilę smażyć, po czym wlać bulion i gotować około pół godziny z listkiem laurowym. Śmietanę rozbełtać z mąką, zaciągnąć potrawkę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub dowolną kaszą.