Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczny i smaczny obiadek.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69026
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69026
Składniki
Wykonanie: Żołądki dokładnie oczyścić i opłukać, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, pokroić dowolnie i wrzucić do rondelka z przysmażoną na smalcu cebulą. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki, przez chwilę smażyć, po czym wlać bulion i gotować około pół godziny z listkiem laurowym. Śmietanę rozbełtać z mąką, zaciągnąć potrawkę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub dowolną kaszą.