Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie w przygotowaniu, rozgrzewające i pożywne danie bezmięsne.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 89
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 935
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 38
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 89
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 935
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 38
Składniki
Paprykę i cukinię kroimy w większą kostkę, cebulę w mniejszą kostkę, a czosnek siekamy. Oliwki kroimy na ćwiartki. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę. Jak się zrumieni, dajemy czosnek, a po chwili resztę warzyw. Smażymy chwilkę, podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy przyprawy i dusimy ok. 20 min. Potem dodajemy odsączoną ciecierzycę i kaszę. Jeszcze chwilę gotujemy wszystko razem, na końcu dodajemy ziarna słonecznika lub posypujemy nimi potrawę wyłożoną na talerz.