Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pręga wołowa, wołowina idealna jako główne danie, duszona z cebulą, czosnkiem, świeżym tymiankiem, zielonym pieprzem i czerwonym winem. Mięso które rozpływa się w ustach, polecam serdecznie mój przepis.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 294
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 294
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem z obu stron, następnie rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy płaty z obu stron. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i dorzucamy do mięsa, podsmażamy razem przez kilka chwil i dorzucamy tymianek, pieprz zielony i wlewamy wino. Całość przykrywamy i dusimy przez ok 2,5 godziny, na koniec wrzucamy masło które zagęści sos jeszcze odrobina soli do smaku i pyszna wołowina gotowa !!! Smacznego !!!