Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
w dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso - smażymy, aż się ładnie przyrumieni
teraz do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy, aż się zeszkli
dodajemy paprykę słodką, ostrą i wędzoną oraz sól i smażymy jeszcze 1-2 minuty, po czym dolewamy passatę, przykrywamy rondel i dusimy na małym ogniu 15 min
teraz dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączone kukurydzę i fasolkę i dusimy jeszcze 15 min
doprawiamy do smaku i gotowe, podajemy z kleksem śmietany lub jogurtu, posypane natką kolendry lub pietruszki, z ryżem, tortillą lub innym pieczywem, smacznego ;-)