Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Składniki
w dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso - smażymy, aż się ładnie przyrumieni
teraz do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy, aż się zeszkli
dodajemy paprykę słodką, ostrą i wędzoną oraz sól i smażymy jeszcze 1-2 minuty, po czym dolewamy passatę, przykrywamy rondel i dusimy na małym ogniu 15 min
teraz dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączone kukurydzę i fasolkę i dusimy jeszcze 15 min
doprawiamy do smaku i gotowe, podajemy z kleksem śmietany lub jogurtu, posypane natką kolendry lub pietruszki, z ryżem, tortillą lub innym pieczywem, smacznego ;-)