Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste ale sycące danie idealne na jesienne słotne dni. Wersja tu obecna została przygotowana przez teścia w ramach rodzinnej wersji "hot-garnek-czelenendż". Napatrzył sie chłopina wczoraj jak teściowa trzaska oponki iniewiele myśląc postanowił podjąć rzuconą mu rękawicę. Pomyślał... nie dospał.. i w niedzielny poranek wjechał ze smakowitym leczo...Ot taki rodzinny "majsterszef" nam wyszedł...numeru do teścia nie podam ale przepis i owszem..poniżej znajdziecie..
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3072
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3072
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Proste jesienne leczo z cukinia i patisonem Niezwykle proste ale sycące danie idealne na jesienne słotne dni. Wersja tu obecna została przygotowana przez teścia w ramach rodzinnej wersji "hot-garnek-czelenendż". Napatrzył sie chłopina wczoraj jak teściowa trzaska oponki iniewiele myśląc postanowił podjąć rzuconą mu rękawicę. Pomyślał... nie dospał.. i w niedzielny poranek wjechał ze smakowitym leczo...Ot taki rodzinny "majsterszef" nam wyszedł...numeru do teścia nie podam ale przepis i owszem..poniżej znajdziecie.. Całkowity czas50 min Składniki 350ml bulionu warzywnego 350g kiełbasy toruńskiej 300g boczku 3 średnie cebule 3 papryki różnokolorowe 1 średnia cukinia 2-3 średnie patisony 1 puszka pomidorów w zalewie 3 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego sól oraz pieprz do smaku Olej do smażenia Sposób przyrządzenia Wszystkie skladniki kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy boczek. Po chwili dodajemy kiełbasę, a nastepnie cebulę. Gdy cebula zmięknie dokładamy warzywa, delikatnie podsmażamy i dokładamy pomidory z puszki, następnie po około10 minutach podlewamy bulionem. Wszystko dusimy do miekkości czekając, aż bulion odparuje. Smacznego !! Porada W tym wypadku w prostocie siła. Nie kombinujmy zróbcie jak jest a brzuchy domowników będą pełne i zadowolone. Najlepiej smakuje odgrzewane. Można narobić kocioł i zamrozić.