Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i łatwo, a smakują wyśmienicie. Placki z cukinii są delikatne w smaku, a można je podać solo lub z sosem tzatziki czy też z pieczarkowym, ale mogą być też dodatkiem do gulaszu czy innego sosu mięsnego.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1183
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 144
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 460
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1183
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 144
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 460
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Składniki
Cukinie myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach
Po starciu odciskamy z cukinii sok
Ścieramy cebulę i przeciskamy czosnek, mieszamy razem z cukinią
Do cukinii dodajemy mąkę, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto ( na jeden placek u mnie ok 2 łyżki cukiniowego ciasta). Czekamy, aż ładnie zrumieni się z jednej strony i przekładmy na drugą stronę. Smażymy aż do zrumienienia się
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy solo, z jogurtem naturalnym, z sosem tzatziki, z gulaszem lub z innym sosem, np pieczarkowym