Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je szybko i łatwo, a smakują wyśmienicie. Placki z cukinii są delikatne w smaku, a można je podać solo lub z sosem tzatziki czy też z pieczarkowym, ale mogą być też dodatkiem do gulaszu czy innego sosu mięsnego.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8569
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7064
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327597
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8569
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7064
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4818
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327597
Składniki
Cukinie myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach
Po starciu odciskamy z cukinii sok
Ścieramy cebulę i przeciskamy czosnek, mieszamy razem z cukinią
Do cukinii dodajemy mąkę, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto ( na jeden placek u mnie ok 2 łyżki cukiniowego ciasta). Czekamy, aż ładnie zrumieni się z jednej strony i przekładmy na drugą stronę. Smażymy aż do zrumienienia się
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy solo, z jogurtem naturalnym, z sosem tzatziki, z gulaszem lub z innym sosem, np pieczarkowym