Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki duszone z warzywami, prosty i bardzo szybki jednogarnkowy obiad przygotowany w ciagu 30 minut. Z lekka balkanska nutka - dzieki pascie paprykowej i serowi feta.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 205
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 54
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 366
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 40
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 205
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 54
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 366
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 40
Składniki
Posiekac cebule i wymieszac z miesem mielonym, musztarda i jajkiem. Doprawic solą i pieprzem i zrobic kulki wielkosci orzecha wloskiego Obrac ziemniaki i pokroic w plasterki 5 mm, pomidory i papryke równiez pokroic na kawalki.
Umiescic warzywa i lekko splaszczone klopsiki do wystarczająco duzego rondla. Wodę wymieszac dokladnie z koncentratem pomidorowym i pasta paprykowa, doprawic do smaku i zalac nia warzywa z klopsikami. Doprowadzic do wrzenia i gotowac na srednim ogniu przez około 30 minut. Danie posypac serem i piecc w temp. 230 ° C przez około 5 minut.
Jesli nie chcemy, nie musimy zapiekac sera, mozemy tylko posypac potrawe pokruszonym serem, lub podac bez sera. Kazda wersja jest bardzo smaczna.