Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony filet z lososia pod chrupiaca pierzynka koprowo-orzechowa. W ciagu 30 minut mozna wyczarowac z niewielu skladników smaczny i oryginalny posilek.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 84
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38690
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 445
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 933
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1138
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6392
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 84
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38690
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 445
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 933
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1138
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6392
Składniki
Lososia myjemy, suszymy i usuwamy ewentualne osci. Czosnek, orzechy i koper drobno siekamy, dodajemy starta skórke z pomaranczy, drobno starty parmezan, miekkie maslo, doprawiamy sola i pieprzem i wszystko dokladnie mieszamy. Piekarnik podgrzewamy do 200° C, lososia wkladamy do wysmarowanej maslem foremki, lekko wklepujemy mieszanke orzechowo-koprowa i pieczemy ok. 30 min.
Podajemy z czerwonym ryzem i sosem koperkowym, ewentualnie z ziemniakami i salata.