Do góry

Dania główne Przepis na:

Prosty, szybki obiad.

Prosty, szybki obiad.

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 5196

Dodano:

Odsłon: 3778

Pieczony filet z lososia pod chrupiaca pierzynka koprowo-orzechowa. W ciagu 30 minut mozna wyczarowac z niewielu skladników smaczny i oryginalny posilek.

Składniki

  • 1 świeży filet z łososia ok. 1 kg
  • pęczek koperku
  • 50 g mieszanych orzechów (np. włoskich, ziemnych, laskowych)
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g parmezanu
  • 50 g masła
  • 1 pomarańcza
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Lososia myjemy, suszymy i usuwamy ewentualne osci.
    Czosnek, orzechy i koper drobno siekamy, dodajemy starta skórke z pomaranczy, drobno starty parmezan, miekkie maslo, doprawiamy sola i pieprzem i wszystko dokladnie mieszamy.
    Piekarnik podgrzewamy do 200° C, lososia wkladamy do wysmarowanej maslem foremki, lekko wklepujemy mieszanke orzechowo-koprowa i pieczemy ok. 30 min.

  2. Podajemy z czerwonym ryzem i sosem koperkowym, ewentualnie z ziemniakami i salata.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń