Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużą szczyptą chili
Przy gotowych lub mrożonych przegrzebkach nie ma wcale pracy. Wystarczy je usmażyć a efekt smakowy jest niesamowity. Są delikatne i miękkie.
Na patelni rozpuściłam masło i dodałam chili, ogień ziwększyłam do maksimum i dodałam przegrzebki. Smaży się je do lekkiego zrumienienia około 2-3 minut.
Gdy z jednej strony już prawie były dobre dodałam przeciśnięty czosnek- wcześniej by się przypalił.
Obróciłam przegrzebki, wlałam wino - po około 2 minutach wino się zredukuje tworząc sos z masłem, smażyłam przegrzebki do zrumienienia drugiej strony jeszcze około 1 minutę.
Do przegrzebków pasuje lekka sałatka z sałaty radicchio, kiełków, marchwi i pora, w sosie winegret.
Przegrzebki nie są naturalnie słone więc można posolić je, użyłam różowej soli himalajskiej z młynka, ale zwykła smakuje tak samo.
Smacznego :)
Jak można podać delikatne, białe mięso z kurczaka? Przyzwyczailiśmy się przet...
Odsłon: 520
Przekąski z cukinii urzekają wyglądem i smakiem, dlatego możesz przygotować j...
Odsłon: 18
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 74
Pyszne buraczki zamknięte w słoikach zapraszam po przepis
Odsłon: 42
Jak można podać delikatne, białe mięso z kurczaka? Przyzwyczailiśmy się przet...
Odsłon: 520
Przekąski z cukinii urzekają wyglądem i smakiem, dlatego możesz przygotować j...
Odsłon: 18
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 74
Pyszne buraczki zamknięte w słoikach zapraszam po przepis
Odsłon: 42
Składniki
Przy gotowych lub mrożonych przegrzebkach nie ma wcale pracy. Wystarczy je usmażyć a efekt smakowy jest niesamowity. Są delikatne i miękkie. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam chili, ogień ziwększyłam do maksimum i dodałam przegrzebki. Smaży się je do lekkiego zrumienienia około 2-3 minut. Gdy z jednej strony już prawie były dobre dodałam przeciśnięty czosnek- wcześniej by się przypalił. Obróciłam przegrzebki, wlałam wino - po około 2 minutach wino się zredukuje tworząc sos z masłem, smażyłam przegrzebki do zrumienienia drugiej strony jeszcze około 1 minutę. Do przegrzebków pasuje lekka sałatka z sałaty radicchio, kiełków, marchwi i pora, w sosie winegret. Przegrzebki nie są naturalnie słone więc można posolić je, użyłam różowej soli himalajskiej z młynka, ale zwykła smakuje tak samo. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sos z karczku i fasolki
Dania główne
Domowy hamburger (sposób ma niejadka)
Dania główne
Dziczyzna Magdy Gessler
Dania główne
Kurczak w rozmarynowym sosie
Sos z karczku i fasolki
Karczek, choć najczęściej kojarzony z grillem, świetnie sprawdza się w sosach...
Odsłon: 6
Domowy hamburger (sposób ma niejadka)
Domowa wersja (zapewne dużo zdrowsza) popularnego hamburgera. Świetny sposób...
Odsłon: 14