Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużą szczyptą chili
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Przy gotowych lub mrożonych przegrzebkach nie ma wcale pracy. Wystarczy je usmażyć a efekt smakowy jest niesamowity. Są delikatne i miękkie. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam chili, ogień ziwększyłam do maksimum i dodałam przegrzebki. Smaży się je do lekkiego zrumienienia około 2-3 minut. Gdy z jednej strony już prawie były dobre dodałam przeciśnięty czosnek- wcześniej by się przypalił. Obróciłam przegrzebki, wlałam wino - po około 2 minutach wino się zredukuje tworząc sos z masłem, smażyłam przegrzebki do zrumienienia drugiej strony jeszcze około 1 minutę. Do przegrzebków pasuje lekka sałatka z sałaty radicchio, kiełków, marchwi i pora, w sosie winegret. Przegrzebki nie są naturalnie słone więc można posolić je, użyłam różowej soli himalajskiej z młynka, ale zwykła smakuje tak samo. Smacznego :)