Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużą szczyptą chili
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8568
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8568
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Składniki
Przy gotowych lub mrożonych przegrzebkach nie ma wcale pracy. Wystarczy je usmażyć a efekt smakowy jest niesamowity. Są delikatne i miękkie. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam chili, ogień ziwększyłam do maksimum i dodałam przegrzebki. Smaży się je do lekkiego zrumienienia około 2-3 minut. Gdy z jednej strony już prawie były dobre dodałam przeciśnięty czosnek- wcześniej by się przypalił. Obróciłam przegrzebki, wlałam wino - po około 2 minutach wino się zredukuje tworząc sos z masłem, smażyłam przegrzebki do zrumienienia drugiej strony jeszcze około 1 minutę. Do przegrzebków pasuje lekka sałatka z sałaty radicchio, kiełków, marchwi i pora, w sosie winegret. Przegrzebki nie są naturalnie słone więc można posolić je, użyłam różowej soli himalajskiej z młynka, ale zwykła smakuje tak samo. Smacznego :)