Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużą szczyptą chili
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19125
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6934
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19125
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6934
Składniki
Przy gotowych lub mrożonych przegrzebkach nie ma wcale pracy. Wystarczy je usmażyć a efekt smakowy jest niesamowity. Są delikatne i miękkie. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam chili, ogień ziwększyłam do maksimum i dodałam przegrzebki. Smaży się je do lekkiego zrumienienia około 2-3 minut. Gdy z jednej strony już prawie były dobre dodałam przeciśnięty czosnek- wcześniej by się przypalił. Obróciłam przegrzebki, wlałam wino - po około 2 minutach wino się zredukuje tworząc sos z masłem, smażyłam przegrzebki do zrumienienia drugiej strony jeszcze około 1 minutę. Do przegrzebków pasuje lekka sałatka z sałaty radicchio, kiełków, marchwi i pora, w sosie winegret. Przegrzebki nie są naturalnie słone więc można posolić je, użyłam różowej soli himalajskiej z młynka, ale zwykła smakuje tak samo. Smacznego :)