Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone gołąbki - tradycyjne danie kuchni polskiej, które zdobywa ogromną popularność zarówno w kraju, jak i za granicą. To smakowite danie, które łączy w sobie soczyste mięso i aromatyczny ryż, owinięte w delikatne liście kapusty, a wszystko to zanurzone w wyjątkowym domowym sosie pomidorowym. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności kulinarnych, aby przygotować te pyszne gołąbki. W tym artykule pokaże Ci, jak zrobić najlepsze pieczone gołąbki na świecie, krok po kroku. Jeśli chciałbyć zobaczyć WIDEO z realizacji tego przepisu oraz zdjęcia pieczonych gołąbków wykonanych przez moich czytelników, to wpadnij na mój blog- link znajduje się na końcu przepisu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 337
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1228
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 337
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1228
Składniki
1. Cebulę pokrójcie i usmażcie na złoto na oleju. 2. Ryż ugotujcie do miękkości 3. Do ugotowanego ryżu dodajcie cebulę oraz resztę przypraw. Całość wymieszajcie do połączenia się składników
1. Z kapusty wytnijcie głąb i włóżcie ją do gotującej się, posolonej wody. Po kilku chwilach zacznij rozdzielać liście kapusty. Z każdego liścia wytnijcie twarde łyko. 2. Na każdym liściu ułóż porcję farszu i liść zwiń jak krokiet. Każdy gołąbek zawiń w plater boczku i wszystkie gołąbki ułóż na blaszcze do pieczenia.
1. Przygotuj sos. Do przygotowania sosu potrzebujesz aromatyczny wywar warzywny. Może być z kostki. 2. Zeszklij na oleju posztkowaną cebulę i dodaj do wywaru. Dodaj również koncentrat pomidorowy. Sos zagotuj. 3. Tak przygotowany sos dodaj do gołąbków 4. Na wierzch dodaj posiekany koperek. 5. Pieczenie: 180 stopni. 40 minut