Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne placki ziemniaczane powinny być złociste, chrupiące i puszyste w środku. Jak osiągnąć taki efekt? To prostsze niż mogłoby się wydawać.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31299
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31299
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9683
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 885
Składniki
Ziemniaki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach razem z cebulą. Odciśnij na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Przełóż do miski. Wodę wylej, ale zostaw skrobię, która została na dnie.
Do miski z ziemniakami dodaj jajka, mąkę i przeciśnięty przez praskę czosnek (jeśli za nim nie przepadasz, to nie dodawaj go wcale) oraz skrobię z wody po ziemniakach (wymieszaj ją wcześniej z łyżką śmietany, która zapobiegnie ciemnieniu masy. Dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej olej na patelni i nakładaj masę formując placki (grubość i wielkość zależy od twoich preferencji). Smaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.