Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie powstało całkowicie przez przypadek. Nienawidzę wyrzucać jedzenia, a w lodówce miałam jeszcze jedno świąteczno-sylwestrowe danie i zero pomysłów na obiad. Postanowiłam więc wykorzystać je jako marynatę do mięsa.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14920
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 929
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14920
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 929
Składniki
Karkówkę myjemy i oczyszczamy z niepotrzebnych błonek i nadmiaru tłuszczu.Osuszamy i kroimy na plastry o grubości ok. 2 cm. Następnie rozbijamy mięso. Dokładnie nacieramy mięso przyprawami i mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem i winem. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po upływie pół godziny nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, a mięso wkładamy do rękawa do pieczenia. Następnie zalewamy wszystko sosem z dania ";Grzyby jak ryby" (https://smaker.pl/przepisy/salatki/przepis/grzyby-jak-ryby,32751) - ja wrzuciłam ze wszystkimi dodatkami, czyli z korniszonami, cebulą i pieczarkami. Zamykamy rękaw do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok 1,5 godziny.