Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grzybami, to królowa naszych stołów. Zapewniam, że pstrąg faszerowany kapustą z grzybami każdemu posmakuje. Może być daniem świątecznym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10114
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3962
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10114
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3962
Składniki
Dzień wcześniej ugotować kapustę. W rondelku zalać wrzątkiem grzyby. Gotować ok. 10 min. Wystudzić i grzyby pokroić w małe kawałki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać kapustę kwaszoną ( jeśli jest taka potrzeba, to wcześniej pokroić ), listek laurowy, ziele angielskie, jałowiec, grzyby i wodę w której gotowały się grzyby. Dolać jeszcze wody tak, żeby kapusta była przykryta. Gotować do miękkości. Dodać pieprz ziołowy, czarny mielony i sól do smaku. Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko posmarować olejem z wierzchu i w środku. Nałożyć do środka kapustę z grzybami. Umieścić rybę na kawałku folii aluminiowej. Folię zawinąć tak, żeby łączenie było u góry. Pakiecik umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Rybę podać ciepłą. Smacznego.