Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałwiowym. Wokół unosi się zapach bazylii, szałwii, czosnku i masełka.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 31
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1738
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 281
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 389
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 497
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 31
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1738
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 281
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 389
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 497
Składniki
Pstrągi opłukać i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. Masło wymieszać z posiekaną natką, bazylią, dodać czosnek z solą. Wszystko przemieszać. Pstrągi ułożyć na oddzielnych foliach aluminiowych. Każdą rybę lekko skropić sokiem z cytryny, środek i wierzch posmarować przyprawionym masłem, ułożyć plasterki cytryny. Folie zawinąć i grillować na patelni grillowej w 220-230 C ( grill zamknięty ). Grillować około 25-30 minut, pod koniec odwinąć folię. Bułki. Masło wymieszać z posiekanymi listkami szałwii i posmarować przepołowione bułki. Grillować kilka minut tylko posmarowaną stronę bułki.