Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałwiowym. Wokół unosi się zapach bazylii, szałwii, czosnku i masełka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12844
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12844
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Pstrągi opłukać i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. Masło wymieszać z posiekaną natką, bazylią, dodać czosnek z solą. Wszystko przemieszać. Pstrągi ułożyć na oddzielnych foliach aluminiowych. Każdą rybę lekko skropić sokiem z cytryny, środek i wierzch posmarować przyprawionym masłem, ułożyć plasterki cytryny. Folie zawinąć i grillować na patelni grillowej w 220-230 C ( grill zamknięty ). Grillować około 25-30 minut, pod koniec odwinąć folię. Bułki. Masło wymieszać z posiekanymi listkami szałwii i posmarować przepołowione bułki. Grillować kilka minut tylko posmarowaną stronę bułki.