Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałwiowym. Wokół unosi się zapach bazylii, szałwii, czosnku i masełka.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327944
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327944
Składniki
Pstrągi opłukać i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. Masło wymieszać z posiekaną natką, bazylią, dodać czosnek z solą. Wszystko przemieszać. Pstrągi ułożyć na oddzielnych foliach aluminiowych. Każdą rybę lekko skropić sokiem z cytryny, środek i wierzch posmarować przyprawionym masłem, ułożyć plasterki cytryny. Folie zawinąć i grillować na patelni grillowej w 220-230 C ( grill zamknięty ). Grillować około 25-30 minut, pod koniec odwinąć folię. Bułki. Masło wymieszać z posiekanymi listkami szałwii i posmarować przepołowione bułki. Grillować kilka minut tylko posmarowaną stronę bułki.