Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałwiowym. Wokół unosi się zapach bazylii, szałwii, czosnku i masełka.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Pstrągi opłukać i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. Masło wymieszać z posiekaną natką, bazylią, dodać czosnek z solą. Wszystko przemieszać. Pstrągi ułożyć na oddzielnych foliach aluminiowych. Każdą rybę lekko skropić sokiem z cytryny, środek i wierzch posmarować przyprawionym masłem, ułożyć plasterki cytryny. Folie zawinąć i grillować na patelni grillowej w 220-230 C ( grill zamknięty ). Grillować około 25-30 minut, pod koniec odwinąć folię. Bułki. Masło wymieszać z posiekanymi listkami szałwii i posmarować przepołowione bułki. Grillować kilka minut tylko posmarowaną stronę bułki.