Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4253
Dodano: 17.05.2014
Odsłon: 1294
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Rybę myjemy i osuszamy, dzielimy na 2 kawałki.
Składniki marynaty mieszamy. Smarujemy rybę i odkładamy na 30 minut do lodówki.
Ziemniaka i seler obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę. Masło z oliwą rozgrzewamy w garnuszku. Wrzucamy warzywa, dodajemy zioła, odrobinę soli i pieprzu. Podsmażam około 3-4 minuty często mieszając. Następnie zalewamy gorącą wodą, tak aby warzywa były przykryte. Gotujemy do miękkości.
W tym czasie przygotowujemy dla każdej porcji ryby folię aluminiową, na środek której kładziemy wycięty prostokąt z papieru do pieczenia .
Obraną i umytą marchew kroimy w cienkie plasterki. Obrane szalotki kroimy w drobną kostkę. Na każdym papilocie układamy po pół marchewki, na tym po 1 pokrojonej szalotce, po kilka wiórków zimnego masła oraz rybę. Zwijamy i wkładamy do nagrzanego do temperatury 190 stopni piekarnika (termoobieg). Pieczemy 20-25 minut.
Ugotowany seler z ziemniakiem zdejmujemy z kuchenki. Odlewamy pozostałą wodę i blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Lekko podgrzewamy.
Wykładamy na talerz puree i upieczoną rybę z poduszeczką z marchewki i szalotki.
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pyszności!!!7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszne i pięknie podane danie :) Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz