Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w towarzystwie botwinki nabiera interesującego smaku. Polecam.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 82
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 280
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 794
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22678
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 82
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 280
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 794
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22678
Składniki
Umytego i osuszonego pstrąga oprószyłem solą, obtoczyłem w panierce z maki kukurydzianej wymieszanej z suszonym ziołami. Do środka włożyłem 2 plasterki cytryny, 2 łodyżki mięty, kilka listków świeżej bazylii i oregano. Pozostałe plasterki ułożyłem na rybie. Odstawiłem na pół godziny. Upiekłem pstrąga na złoty kolor ok. pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, polewałem oliwą. Umytą i oczyszczoną botwinkę obgotowałem w osolonej wodzie z łyżką oliwy, łyżeczką soku z cytryny i łodyżką mięty. Odcedziłem, wyrzuciłem miętę. Botwinkę wyłożyłem na półmisek. Polałem ją dresingiem z 2 łyżek oliwy wymieszanej z resztki soku z cytryny, solą i pieprzem. Na botwince ułożyłem upieczoną rybę.