Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja jest lekka i zdrowa, ale za to smaczna i wyrazista. Danie to połączenie pieczonego pstrąga otulonego płatkami chili z soczystymi warzywami przygotowywanymi na parze. Całość dopełnia lekka pasta pindżur z pieczonej papryki. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a dostarcza nam mnóstwo zdrowej energii :D
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Oczyszczone z ości oraz pozbawione skóry filety z pstrąga dzielimy na porcje, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i płatkami chili. Przyprawione filety układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, a na wierzch każdego z nich kładziemy dodatkowy plaster masła* i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 15 minut. * Masło podczas pieczenia nada rybie smaku, delikatności i soczystości.
Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w plastry i gotujemy na parze około 20 minut. Gotowe warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Upieczonego pstrąga podajemy z dodatkiem cytryny, pasty pindżur (opcjonalnie) i warzywami. Życzę smacznego! :)