Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty pstrąg w dobrze doprawionym pesto. Mięso ładnie odchodzi od kości. U mnie pesto jest z natki pietruszki i liści nasturcji, ale możecie zrobić z samą natką pietruszki lub z bazylią. Dzięki liściom nasturcji pesto ma delikatnie chrzanowy smak.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17079
Składniki
Wypatroszone pstrągi opłukać i osuszyć. Pesto. Natkę pietruszki, liście nasturcji, pestki słonecznika, obrane ząbki czosnku zmiksować z olejem , sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą, wymieszać. Po jednej stronie każdego pstrąga wykonać kilka nacięć. Każde nacięcie wypełnić pesto. Do środka każdej ryby włożyć resztę pesto. Ryby ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Piec w 200 C około 30 minut. Po upieczeniu skórka ładnie odchodzi od ryby, a mięsko od kości.